Tempera Advertising | Productie publicitara | Personalizare promotionale

Totul despre serigrafie

Tempera - inwards

Imprimarea cu sablon in rand cu tiparul inalt offset sau adanc poate fi considerata al patrulea tipar de baza desi unele surse spun exact contradictoriul si ca imprimarea serigrfica se va atribui la doua tipuri speciale de imprimare. Condorm clasificarii clasice, toate metodele de imrpimare pot fi divizate in 2 grupe.

Imprimare de baza si imprimare speciala. Un indice tipic ce determina la ce grupa se refera o anumita metoda de imprimare e tipul de productie editata si volumul sau. Utilizand acest indice pentru a caracteriza si pentru a clasifica mai multe metode de imprimare putem sa divizam metode de imprimare pentru maiĀ  multe grupe.

Pentru a edita productia de tiraj mic se foloseste metoda electrohrafica jet si imprimarea serigrafica. Pentru a edita etichetele sau ambalajele se va folosi o metoda serigrafica.

Pentru a se edita diferite tipuri de suvenituri se va utiliza serigrafia.

Metoda imprimarii serigrafice se va folosi pentur confectionarea tuturor produselor mai sus numite. Elementele imprimabile sau neimprimabile sut situate pe un anumit plan si de aceea serigrafia este considertata diversitate a tiparului plan.

Spre deosebire de tiparul clasic la care face referire offsetul in acest caz cerneala nu retine elementele imprimate ci trece prin ele numai forma de tipar care este prezenta in sablon. Sectoarele care nu sunt imprimabile prezinta si o bariera care impiedica trecerea cernelii prin sita. Prin elementele imprimabile cerneala va trece si va crea posibilitatea de a se imprima forma de pe sita.

Originea serigrafiei se regaseste in istoria sabloanelor care erau o bucata de hartie ori un metal ce se decupa pe anumite regiuni sau zone pentru a se ptea obtine o forma ori un simbol. Istoricii cred ca oamenii primitivi utilizau palmele pentur a se semna. Utilizarea sabloanelor apare mutl mai tarziu la unele persoane importante care isi puneau semnaturile pe documente speciale

Primele sabloane erau confectionae din papirul. Pe parcurs imprimarea cu sablon s-a trandormat mult, dar taierea marginii fara suport de aplicare nu avea posibilitati de a reproduce imaginile artistice si de aceea a fost creata o baza in aspectul sitei iar primul material din care se confectiona sita eta matasea.

Tempera - outwards
To Top