Tempera Advertising | Productie publicitara | Personalizare promotionale

Mape personalizate ieftine

Tempera - inwards

MODELE SI PRETURI: AICI! 

DETALII SI PRETURI

 

 
In general, mapele de prezentare trebuie sa fie facute astfel incat sa vina ca si sustinere a unei prezentari orale. In urma unui discurs in fata mai multor persoane puteti sa oferiti aceste mape personalizate cu mai multe informatii in ele si cu un suport optic pe care sa se afle materiale utile.

In cele ce urmeaza va explicam ce ar trebui sa faceti pentru a avea succes la o prezentare. Retineti ca daca pierdeti atentia celor care va asculta mapele personalizate isi pot pierde si ele o buna parte din efect.

Mape personalizate ieftine – sfaturi utile pentru prezentari

Pentru aceasta, trebuie sa scrieti de la A la Z discursul sau toate propozitiile pe care le veti spune. Scopul NU este de a invata pe dinafara discursul iar daca nu il intelegeti si este scris de alta persoana, cea mai mare greseala este sa il prezentati. Dar este foarte important sa stiti exact ce veti spune. Intr-adevar, daca nu stiti complet al discursului dumneavoastra, nu veti avea o viziune cuprinzatoare a ceea ce spuneti (trebuie sa cititi acest text de 3 sau 4 ori maxim pentru a fi in masura sa va inspire).

In acest text, trebuie sa gasiti tranzitii intre toate diapozitivele astfel incat trecerea sa fie facuta cat mai natural posibil.

Pentru a simplifica formatul, este simplu sa porniti de la diapozitivele PowerPoint finalizate si apoi sa le exportati in Word ca o tabela cu doua coloane (diapozitivul + partea de text).

Sintetizati in cateva puncte cheie elementele esentiale pe care le indica diapozitivele, precum si cele 2 sau 3 idei puternice pe care doriti sa le parcurgeti pentru a nu le uita. Acest document ar trebui sa fie pe foaie A4, pliata in 4 (fata + spate), astfel incat sa puteti, eventual, tine in mana la prezentare acest discurs.

Scrieti cat mai putin posibil diapozitivele PowerPoint!

Un powerpoint cu propozitii complete scrise in Font 14 sau cu tabele Excel este semnul unei prezentari facute de un amator: trebuie sa scrieti cat mai mic text posibil si sa plasati cat mai putine grafica posibil. Pentru a evita acest lucru, odata ce ati facut un sablon, recititi-l si spuneti daca textul dvs. este inca de inteles daca stergeti o propozitie sau un cuvant.

Nu uitati ca in ziua prezentarii veti fi acolo pentru a ilustra scrierile dvs., astfel incat ascultatorii dvs. nu trebuie sa citeasca propozitii de pe powerpoint si sa va asculte in acelasi timp. Powerpoint-ul ar trebui sa puna doar cuvinte cheie din discurs.

Pentru grafica, trebuie pur si simplu sa eliminati tabele Excel prea complicate pentru si incercati sa folositi cat mai multe grafice simple si diagrame cu cifre.

Calculati timpul de prezentare: daca anuntati 1 ora, tineti 1 ora cu plus sau minus 10%.

Pentru a face acest lucru, va trebui initial sa exersati pentru a calcula timpul disponibil si, in acest timp, sa reduceti timpul cu cel putin 10%. Intr-adevar, in mod natural, in timpul unei prezentari “reale” avem tendinta de a vorbi mai repede sau de a uita niste parti, deci intotdeauna planificati putin mai mult decat era de asteptat.

Un alt motiv pentru care veti termina mai repede este faptul ca repetand tot timpul aceeasi veti sti atat de bine discursul incat veti fi pe repede inainte.

Pentru a evita aceasta problema, nu uitati ca interlocutorii dvs., ascultati discursul dvs. pentru prima data si, prin urmare, trebuie sa ii ajutati pe ei sa inteleaga. Cu toate acestea, pentru a evita ca prezentarea sa durese mai mult decat era de asteptat, cel mai bine este de a pune ceasul pe masa sau birou pentru a calcula timpul, si sa va concentrati mai multe pe anumite idei daca aveti impresia ca veti termina mai repede .

 

Realizarea unei prezentari pentru 5, 10, 20, 50, 100 de persoane este un exercitiu care nu este usor. Pentru a va ajuta sa faceti prezentarea, rugati unul sau doi dintre colegii dvs. sa stea in camera pentru a avea public.

Cele cateva persoane din  incapere vor fi reperele voastre vizuale. In mod ideal, ar trebui sa luati 4 repere: 2 in primele randuri din stanga si din dreapta si 2 pe randurile de jos.

De-a lungul discursul, nu uitati sa scanati camera dar sa nu va concentrati pe cateva chipuri prietenoase (alti ascultatori vor crede ca a facut un discurs doar pentru ei).

Personalizati-va prezentarile in functie de interlocutorii dvs. si de context.

Succesul unei prezentari se datoreaza uneori unor detalii, cum ar fi personalizarea prezentarii. Iata cateva trucuri care, in general, functioneaza bine: luati ca exemplu o stire sau un raport transmis recent la televizor, aceste prezentari au putere datorita concentrarii pe aspecte regionale.

Un alt lucru la fel de important este sa va sustineti prezentarile cu mape personalizate. Aceste mape personalizate sunt importante pentru simplul fapt ca, dupa ce persoanele care v-au ascultat pleaca si ajung acasa, vor fi curiosi sa deschida materialele primite si vor ramane lua din nou contact cu informatiile voastre.

Puneti in interior pliante, brosuri, flyere, un CD personalizat sau un stick USB, includeti o promotie sau o oferta si aratati publicului toate avantajele pe care le vor obtine din colaborarea cu voi.

 
Agende 2019 | Agende 2019 personalizate | Agende personalizate 2019 | Calendare 2019 | Clendare de birou 2019 personalizate | Calendare de perete personalizate 2019 | Calendare triptice 2019 | Personalizam agende 2019 | Personalizare agende 2019 | Personalizari agende 2019 | Pret agende 2019

Tempera - outwards
To Top