Tempera Advertising | Productie publicitara | Personalizare promotionale

Calendare de birou 2018 personalizate

Tempera - inwards

MODELE SI PRETURI: AICI! 

DETALII SI PRETURI

 

 
Un calendar este un sistem un sistem care va ajuta in scopuri sociale, religioase, comerciale sau administrative. Acest lucru se face prin organizarea unor tasuri pe diverse perioade de timp, de obicei zile, saptamani, luni si ani. O data este desemnarea unei zile unice, specifice intr-un astfel de sistem. Un calendar este, de asemenea, o inregistrare fizica (adesea pe hartie) a unui  sistem de organizare. Un calendar poate insemna, de asemenea, o lista a evenimentelor planificate, cum ar fi un calendar al instantei sau o lista cronologica partiala sau totala a documentelor.

Perioadele dintr-un calendar (cum ar fi anii si lunile) sunt de obicei, desi nu neaparat, sincronizate cu ciclul de soare sau de luna. Cel mai comun tip de calendar pre-modern a fost calendarul lunisolar, un calendar lunar care uneori adauga o luna intercalara pentru a ramane sincronizat cu anul solar pe termen lung.

Calendare de birou 2018 personalizate

Cele trei principale calendare avand cea mai larga utilizare astazi sunt calendarele gregorian, evreiesc si islamic. Termenul calendaristic in sine este preluat din calendae, termenul pentru prima zi a lunii din calendarul roman,. Termenul latin a fost adoptat in limba franceza ca si calendar si de acolo a fost prelauat in limba engleza.

Un sistem de calendar complet are o data calendaristica diferita pentru fiecare zi. Astfel, ciclul saptamanii nu este in sine un sistem calendaristic complet; Nici nu este un sistem care sa denumeze zilele intr-un an fara un sistem de identificare a anilor.

Cel mai simplu sistem de calendar noteaza doar datele.  Alte calendare au una (sau mai multe) unitati mai mari de timp. Exista si calendare la care datele sunt contorizate saptamanal insa acestea nu sunt foarte comune.

Calendarele lunare sunt sincronizate cu miscarea Lunii (faze lunare); Un exemplu este calendarul islamic.

Calendarele solare se bazeaza pe schimbarile de sezon sincronizate cu miscarea aparenta a Soarelui. Un exemplu este calendarul persan.

Calendarele lunisolare se bazeaza pe o combinatie atat a miscarilor solare cat si a celor lunare. Exemple includ calendarul traditional al Chinei, calendarul hindus din India si calendarul evreiesc.

Ciclul saptamanal este un exemplu care nu este sincronizat cu niciun fenomen extern (desi poate fi derivat din fazele lunare, incepand de la zero in fiecare luna).

Foarte frecvent un calendar include mai mult de un tip de ciclu sau are atat elemente ciclice cat si aciclice.

Majoritatea calendarelor incorporeaza cicluri mai complexe. De exemplu, marea majoritate a acestora urmaresc ani, luni, saptamani si zile. Saptamana avand sapte zile este practic universala, desi utilizarea sa variaza. Acesta a functionat neintrerupt de milenii.

Agende 2019 | Agende 2019 personalizate | Agende personalizate 2019 | Calendare 2019 | Clendare de birou 2019 personalizate | Calendare de perete personalizate 2019 | Calendare triptice 2019 | Personalizam agende 2019 | Personalizare agende 2019 | Personalizari agende 2019 | Pret agende 2019

Tempera - outwards
To Top